Dokumentacja, archiwizacja i promocja dziedzictwa kulinarnego Podhala, Spisza i Orawy
W ramach projektu Dokumentacja, archiwizacja i promocja dziedzictwa kulinarnego z Podhala, Spisza i Orawy planuje się szeroką promocję, dokumentację i archiwizację dziedzictwa kulinarnego tych regionów oraz ukazanie zmian w kuchni podhalańskiej, spiskiej i orawskiej. Ideą projektu jest udokumentowanie dziedzictwa kulinarnego całego obszaru Podhala, Spisza i Orawy na przestrzeni lat, promocja kuchni tych obszarów oraz wzmocnienie tożsamości i budowanie poczucia dumy z lokalnej kultury, historii i tradycji wśród miejscowych. W ramach projektu przewidziano następujące działania: dokumentacja dziedzictwa kulinarnego Podhala, Spisza i Orawy na przestrzeni lat przy udziale nosicieli tradycji zamieszkujących te obszary, specjalistów z tego zakresu, efektem będzie wydanie publikacji Potrawy z Podhala, Spisza i Orawy na przestrzeni lat w wersji papierowej (album) oraz produkcja filmu DVD i rejestracja 3 produktów tradycyjnych Podhala, Spisza i Orawy na Liście Produktów Tradycyjnych.